Powerplant

panelen_op_dak

panelen op dak

barnie’s powerplant bestaat momenteel uit 9 panelen van 235 Wp, in serie geschakeld, aangesloten op een ‘Sunny Boy’ SMA 2100TL. Daarnaast is er een tweede powerplant, dat uit 15 panelen van elk 245 Wp bestaat, aangesloten op een ‘Sunny Boy’ SMA 3000TL. Via twee aparte groepen wordt de opgewekte stroom in huis gebruikt (alle groepen zijn op dezelfde fase aangesloten, behalve de kookplaat), en wat rest wordt teruggeleverd aan het energie-netwerk. Een ”slimme” meter houdt bij hoeveel er teruggeleverd wordt, zodat Eneco dit kan verrekenen met de afgenomen stroom.

IMG_1216De energie-productie wordt door twee youless-energie-monitoren gemeten, die de gegevens ook doorsturen naar pvoutput.org (1) en pvoutput.org (2). Dit is een website-community dat zonnepaneelproductiecijfers van over de hele wereld verzameld

IMG_2359a Er is ook een app geschreven in java (m.b.v. eclips en de android sdk). Deze app toont de energie-productie van barnie’s powerplant, maar ook de energie-consumptie. Naar keuze kan gekeken worden naar het afgelopen uur, of naar de hele dag, tot 7 dagen terug. De productie kan desgewenst ook elke 5 minuten worden geupload naar pvoutput, hoewel deze functionaliteit inmiddels is achterhaald doordat de youless-energiemeters die functie nu zelfstandig voor hun rekening nemen.

De app fungeert ook als fotolijstje. Je kan de app gratis downloaden. Meer over de app lees je hier.
IMG_2358